Bloemkool, brocolli met worst - EETKETO

Bloemkool, brocolli met worst

 1 Prei
 1 Witte ui
 300 g Brocolli
 150 g Bloemkool
 300 g Worstjes
 30 g Boter
 2 eetlepel Dijon mosterd
 150 ml Zuro room of creme fraiche
 100 g Geraspte kaas
 40 g Verse tijm
 Peper en zout
Voedingswaarden

Opdieningen 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 496
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 42g25%
Netto koolhydraten 12g86%
Eiwit 18g33%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

1

Verwarm de oven voor op 225 graden.

2

Snij de prei en ui in kleine stukjes. Snij de bloemkool en brocolli in kleine roosjes.
Snij de worst in plakjes van 1 cm

3

Bak de ui en de groente in wat boter in een pan. In een andere pan bak je de worstjes.

4

Leg de groente in een ovenschaal.

5

Meng de mosterd met de room. En leg deze op de groente.

6

Leg daarop de worst en de geraspte kaas. Verdeel de tijm hier weer bovenop.

7

Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten

 1 Prei
 1 Witte ui
 300 g Brocolli
 150 g Bloemkool
 300 g Worstjes
 30 g Boter
 2 eetlepel Dijon mosterd
 150 ml Zuro room of creme fraiche
 100 g Geraspte kaas
 40 g Verse tijm
 Peper en zout

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 225 graden.

2

Snij de prei en ui in kleine stukjes. Snij de bloemkool en brocolli in kleine roosjes.
Snij de worst in plakjes van 1 cm

3

Bak de ui en de groente in wat boter in een pan. In een andere pan bak je de worstjes.

4

Leg de groente in een ovenschaal.

5

Meng de mosterd met de room. En leg deze op de groente.

6

Leg daarop de worst en de geraspte kaas. Verdeel de tijm hier weer bovenop.

7

Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Broccoli, bloemkool en worstjes
Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest