Ik heb nog kip in de koelkast liggen die vandaag op moet. Dus vandaag eten we kip. De afgelopen weken heb ik al verschillende kip schotels gemaakt. Vandaag een nieuwe variant. Ik hoor graag of jullie deze ook graan proberen en wat jullie er van vinden.
225 ml zure room of slagroom 2 eetlepel groene pesto ½ citroen 900 g kip 3 eetlepel boter 450 bloemkool 110 g cherry tomaten 200 g geraspte kaas 1 prei peper en zout | Voedingswaarden 6 opdieningen 6
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice. |
1 Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. 2 Mix de zure room of slagroom met de pesto en citroensap. Je kan eventueel wat zout en peper naar smaak toevoegen. 3 Bak in de kip in wat boter mooi goud bruin aan. Voeg wat zout en peper toe. 4 Plaats de kip in een ingevetten ovenschaal en voeg de room mix toe. 5 Snij de cherry tomaten en de prei in kleine stukken. Breek de bloemkool af in kleine roosjes. Leg deze op de kip in de ovenschaal. 6 Strooi de geraspte kaas daar weer bovenop. Zet de ovenschaal in de oven en bak deze voor 30 minuten. |
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Mix de zure room of slagroom met de pesto en citroensap. Je kan eventueel wat zout en peper naar smaak toevoegen.
Bak in de kip in wat boter mooi goud bruin aan. Voeg wat zout en peper toe.
Plaats de kip in een ingevetten ovenschaal en voeg de room mix toe.
Snij de cherry tomaten en de prei in kleine stukken. Breek de bloemkool af in kleine roosjes. Leg deze op de kip in de ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas daar weer bovenop. Zet de ovenschaal in de oven en bak deze voor 30 minuten.