Gelukkig houden onze kinderen ook van lekker eten. Deze moussaka hebben dan ook al meerdere keren gegeten. Het gemiddelde cijfer was een 9,5. Normaal zitten er in goede moussaka aardappelen. Maar dat kan niet natuurlijk niet bij keto. Maar je mist ze helemaal niet in dit gerecht.
1 Aubergine 4 theelepel Olijfolie 1 Ui 2 Knoflook teentjes 1 theelepel Kaneel 1 theelepel Paprikapoeder 1 theelepel Gedroogde oregano 500 g (vegetarisch) gehakt 125 ml Tomatensaus Kaassaus 75 g Roomkaas 125 ml Slagroom 1 Teentje knoflook 200 g Geraspte kaas ¼ theelepel Zout | Voedingswaarden 4 opdieningen 4
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice. |
1 Verwarm de over voor op 185 graden 2 Snij de aubergine in kleine stukjes (1x1 cm). Bak de aubergine in een grote hapjespan in olijfolie op medium temperatuur. Voeg wat zout en peper toe. 3 Voeg de gesneden ui, knoflook en kruiden toe. Bak dit een paar minuten. Zodat de kruiden lekker in de aubergine trekken. Als de ui en de aubergin wat zachter worden en wat kleur krijgen dan is het voldoende. 4 Voeg het gehakt toe en bak dit tot je geen rood vlees meer ziet. Voeg dan de tomaten toe en roer deze er doorheen. Laat het even zachtjes koken. 5 In een apart pannetje voeg je de ingrediënten van de kaas saus toe. Bewaar de helft van de geraspte kaas voor de topping. Laat dit een tijdje koken, zodat het wat dikker wordt. 6 Doe de inhoud van de pan met het vlees en aubergine in een ovenschaal. Giet de saus erboven op. En leg dan de overgebleven geraspte kaas op top van de schaal. 7 Plaats de ovenschaal in de oven. Na 20 minuten is de moussaka klaar. Als de kaas een mooie gouden kleur heeft gekregen. Serveer dit gerecht met een heerlijk salade. |
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de over voor op 185 graden
Snij de aubergine in kleine stukjes (1x1 cm). Bak de aubergine in een grote hapjespan in olijfolie op medium temperatuur. Voeg wat zout en peper toe.
Voeg de gesneden ui, knoflook en kruiden toe. Bak dit een paar minuten. Zodat de kruiden lekker in de aubergine trekken. Als de ui en de aubergin wat zachter worden en wat kleur krijgen dan is het voldoende.
Voeg het gehakt toe en bak dit tot je geen rood vlees meer ziet. Voeg dan de tomaten toe en roer deze er doorheen. Laat het even zachtjes koken.
In een apart pannetje voeg je de ingrediënten van de kaas saus toe. Bewaar de helft van de geraspte kaas voor de topping. Laat dit een tijdje koken, zodat het wat dikker wordt.
Doe de inhoud van de pan met het vlees en aubergine in een ovenschaal. Giet de saus erboven op. En leg dan de overgebleven geraspte kaas op top van de schaal.
Plaats de ovenschaal in de oven. Na 20 minuten is de moussaka klaar. Als de kaas een mooie gouden kleur heeft gekregen. Serveer dit gerecht met een heerlijk salade.