Paprika-broccoli taart met brie - EETKETO

Paprika-broccoli taart met brie

Oke de uitdaging van vandaag. Mijn man wil graag meer vegetarisch gaan eten. Een tijd geleden had ik een al een hartige taart gemaakt met gehakt. Deze gaan we iets aanpassen met wat paprika en zijn "favoriete groente" broccoli erbij. Dit hebben we nodig:

 500 g Brocolli
 6 eieren
 zout en peper
 1 ui
 150 g geraspte kaas
 2 knoflook
 2 tomaten
 1 prei
 125 g brie
 2 paprika
 200 ml slagroom
 rozemarijn en basilicum
 kokosvet
1

Snij de broccoli in roosjes en de stronk in kleine stukjes. Doe de broccoli in een laagje kokend water en kook deze in bijna 5 minuten net niet beetgaar.

eetketo-brocolli

2

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. De paprikas en de prei snij je in kleine stukjes. De tomaten snijden we in plakjes.

3

Smelt een beetje kokosvet in een pan. Een deel van het vet gebruiken we om de taartvorm in te vetten.

4

Het overige kokosvet gebruiken we om de ui en de knoflook te fruiten. Voeg dan de paprika toe en vervolgens de prei. Breng op smaak met zout en peper.

eetketo-paprika-ui-prei

5

Oké dan pakken we de taartvorm erbij. Verdeel de broccoli en de groenten over de taartvorm. Leg dan de plakjes tomaat erop. Dan snijden we de brie in plakken en verdelen deze ook over de groente.

eetketo-tomaaterbij

6

Strooi peper en zout, rozemarijn en basilicum over de gevulde taartvorm. Ik nu verse gebruikt, maar je kan ook rozemarijn en basilicum uit een potje gebruiken.

eetketo-brie

7

Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Giet het mengsel over de groenten. Als laatste strooien we de geraspte kaas over de groenten.

eetketo-kaas

8

Bak de taart circa 25 minuten in de oven op 175 graden Celcius, of tot deze goudbruin en gaar is.

eetketo-brocolli-brie

Ingrediënten

 500 g Brocolli
 6 eieren
 zout en peper
 1 ui
 150 g geraspte kaas
 2 knoflook
 2 tomaten
 1 prei
 125 g brie
 2 paprika
 200 ml slagroom
 rozemarijn en basilicum
 kokosvet

Aanwijzingen

1

Snij de broccoli in roosjes en de stronk in kleine stukjes. Doe de broccoli in een laagje kokend water en kook deze in bijna 5 minuten net niet beetgaar.

eetketo-brocolli

2

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. De paprikas en de prei snij je in kleine stukjes. De tomaten snijden we in plakjes.

3

Smelt een beetje kokosvet in een pan. Een deel van het vet gebruiken we om de taartvorm in te vetten.

4

Het overige kokosvet gebruiken we om de ui en de knoflook te fruiten. Voeg dan de paprika toe en vervolgens de prei. Breng op smaak met zout en peper.

eetketo-paprika-ui-prei

5

Oké dan pakken we de taartvorm erbij. Verdeel de broccoli en de groenten over de taartvorm. Leg dan de plakjes tomaat erop. Dan snijden we de brie in plakken en verdelen deze ook over de groente.

eetketo-tomaaterbij

6

Strooi peper en zout, rozemarijn en basilicum over de gevulde taartvorm. Ik nu verse gebruikt, maar je kan ook rozemarijn en basilicum uit een potje gebruiken.

eetketo-brie

7

Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Giet het mengsel over de groenten. Als laatste strooien we de geraspte kaas over de groenten.

eetketo-kaas

8

Bak de taart circa 25 minuten in de oven op 175 graden Celcius, of tot deze goudbruin en gaar is.

eetketo-brocolli-brie

Paprika-broccoli taart met brie
Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest