Keto kip uit de oven

585
 225 ml zure room of slagroom
 2 eetlepel groene pesto
 ½ citroen
 900 g kip
 3 eetlepel boter
 450 bloemkool
 110 g cherry tomaten
 200 g geraspte kaas
 1 prei
 peper en zout
Voedingswaarden

Opdien grootte 6

Opdieningen 6


Hoeveelheid per portie
Calorieën 675
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 56g33%
Netto koolhydraten 6g43%
Eiwit 36g65%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

1

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

2

Mix de zure room of slagroom met de pesto en citroensap. Je kan eventueel wat zout en peper naar smaak toevoegen.

Pesto met slagroom mix

3

Bak in de kip in wat boter mooi goud bruin aan. Voeg wat zout en peper toe.

4

Plaats de kip in een ingevetten ovenschaal en voeg de room mix toe.

5

Snij de cherry tomaten en de prei in kleine stukken. Breek de bloemkool af in kleine roosjes. Leg deze op de kip in de ovenschaal.

6

Strooi de geraspte kaas daar weer bovenop. Zet de ovenschaal in de oven en bak deze voor 30 minuten.

Kip met pesto uit de oven

Ingrediënten

 225 ml zure room of slagroom
 2 eetlepel groene pesto
 ½ citroen
 900 g kip
 3 eetlepel boter
 450 bloemkool
 110 g cherry tomaten
 200 g geraspte kaas
 1 prei
 peper en zout

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

2

Mix de zure room of slagroom met de pesto en citroensap. Je kan eventueel wat zout en peper naar smaak toevoegen.

Pesto met slagroom mix

3

Bak in de kip in wat boter mooi goud bruin aan. Voeg wat zout en peper toe.

4

Plaats de kip in een ingevetten ovenschaal en voeg de room mix toe.

5

Snij de cherry tomaten en de prei in kleine stukken. Breek de bloemkool af in kleine roosjes. Leg deze op de kip in de ovenschaal.

6

Strooi de geraspte kaas daar weer bovenop. Zet de ovenschaal in de oven en bak deze voor 30 minuten.

Kip met pesto uit de oven

Keto kip uit de oven
54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *