Keto vis met champignons en franse mosterd

521
 450 g champignons
 90 g boter
 2 eetlepel verse peterselie
 475 ml slagroom
 2 eetlepel Dijon Mosterd
 700 g witte vis
 600 g brocolli of bloemkool
Voedingswaarden

Opdieningen 6


Hoeveelheid per portie
Calorieën 828
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 71g42%
Netto koolhydraten 9g65%
Eiwit 39g70%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Snij de champignons in vieren. Bak de champignons ongeveer 5 minuten in wat boter. Zodat ze wat zachter worden. Voeg peper en zout en de peterselie toe.

Champignons

3

Voeg de slagroom en de mosterd toe. Zet het vuur wat lager. Laat het lekker pruttelen voor ongeveer 10 minuten.

4

Breng de vis op smaak met zout en peper. Plaats de vis in een ovenschaal. Strooi 3/4 van de kaas toe aan de vis. Voeg de champignons bovenop de vis. Strooi de overgebleven kaas erover.

champignon in roomsaus

5

Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.

6

In de tussentijd gaan we het bijgerecht maken. Snij de broccoli of bloemkool in kleine roosjes. Kook deze een paar minute in zout water. Giet de broccoli af en voeg de boter toe.

Brocolli

7

Pureer de broccolli met een vork. En serveer deze samen met de vis.

Ingrediënten

 450 g champignons
 90 g boter
 2 eetlepel verse peterselie
 475 ml slagroom
 2 eetlepel Dijon Mosterd
 700 g witte vis
 600 g brocolli of bloemkool

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Snij de champignons in vieren. Bak de champignons ongeveer 5 minuten in wat boter. Zodat ze wat zachter worden. Voeg peper en zout en de peterselie toe.

Champignons

3

Voeg de slagroom en de mosterd toe. Zet het vuur wat lager. Laat het lekker pruttelen voor ongeveer 10 minuten.

4

Breng de vis op smaak met zout en peper. Plaats de vis in een ovenschaal. Strooi 3/4 van de kaas toe aan de vis. Voeg de champignons bovenop de vis. Strooi de overgebleven kaas erover.

champignon in roomsaus

5

Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.

6

In de tussentijd gaan we het bijgerecht maken. Snij de broccoli of bloemkool in kleine roosjes. Kook deze een paar minute in zout water. Giet de broccoli af en voeg de boter toe.

Brocolli

7

Pureer de broccolli met een vork. En serveer deze samen met de vis.

Keto vis met champignons en franse mosterd
54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *