Moussaka

270
 1 Aubergine
 4 theelepel Olijfolie
 1 Ui
 2 Knoflook teentjes
 1 theelepel Kaneel
 1 theelepel Paprikapoeder
 1 theelepel Gedroogde oregano
 500 g (vegetarisch) gehakt
 125 ml Tomatensaus
Kaassaus
 75 g Roomkaas
 125 ml Slagroom
 1 Teentje knoflook
 200 g Geraspte kaas
 ¼ theelepel Zout
Voedingswaarden

Opdien grootte 4

Opdieningen 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 707
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 57g34%
Netto koolhydraten 10g72%
Eiwit 38g68%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

1

Verwarm de over voor op 185 graden

2

Snij de aubergine in kleine stukjes (1x1 cm). Bak de aubergine in een grote hapjespan in olijfolie op medium temperatuur. Voeg wat zout en peper toe.

3

Voeg de gesneden ui, knoflook en kruiden toe. Bak dit een paar minuten. Zodat de kruiden lekker in de aubergine trekken. Als de ui en de aubergin wat zachter worden en wat kleur krijgen dan is het voldoende.

4

Voeg het gehakt toe en bak dit tot je geen rood vlees meer ziet. Voeg dan de tomaten toe en roer deze er doorheen. Laat het even zachtjes koken.

5

In een apart pannetje voeg je de ingrediënten van de kaas saus toe. Bewaar de helft van de geraspte kaas voor de topping. Laat dit een tijdje koken, zodat het wat dikker wordt.

6

Doe de inhoud van de pan met het vlees en aubergine in een ovenschaal. Giet de saus erboven op. En leg dan de overgebleven geraspte kaas op top van de schaal.

7

Plaats de ovenschaal in de oven. Na 20 minuten is de moussaka klaar. Als de kaas een mooie gouden kleur heeft gekregen. Serveer dit gerecht met een heerlijk salade.

Ingrediënten

 1 Aubergine
 4 theelepel Olijfolie
 1 Ui
 2 Knoflook teentjes
 1 theelepel Kaneel
 1 theelepel Paprikapoeder
 1 theelepel Gedroogde oregano
 500 g (vegetarisch) gehakt
 125 ml Tomatensaus
Kaassaus
 75 g Roomkaas
 125 ml Slagroom
 1 Teentje knoflook
 200 g Geraspte kaas
 ¼ theelepel Zout

Aanwijzingen

1

Verwarm de over voor op 185 graden

2

Snij de aubergine in kleine stukjes (1x1 cm). Bak de aubergine in een grote hapjespan in olijfolie op medium temperatuur. Voeg wat zout en peper toe.

3

Voeg de gesneden ui, knoflook en kruiden toe. Bak dit een paar minuten. Zodat de kruiden lekker in de aubergine trekken. Als de ui en de aubergin wat zachter worden en wat kleur krijgen dan is het voldoende.

4

Voeg het gehakt toe en bak dit tot je geen rood vlees meer ziet. Voeg dan de tomaten toe en roer deze er doorheen. Laat het even zachtjes koken.

5

In een apart pannetje voeg je de ingrediënten van de kaas saus toe. Bewaar de helft van de geraspte kaas voor de topping. Laat dit een tijdje koken, zodat het wat dikker wordt.

6

Doe de inhoud van de pan met het vlees en aubergine in een ovenschaal. Giet de saus erboven op. En leg dan de overgebleven geraspte kaas op top van de schaal.

7

Plaats de ovenschaal in de oven. Na 20 minuten is de moussaka klaar. Als de kaas een mooie gouden kleur heeft gekregen. Serveer dit gerecht met een heerlijk salade.

Moussaka
54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *