Als ik witlof maak dan is dat eigenlijk standaard met ham en kaas in de oven. De manier zoals ik dat mijn moeder altijd zag doen vroeger. Heerlijk natuurlijk maar ik wilde eens een keer iets anders. Regelmatig eten we een varkenshaasje met pesto en pharmaham (zal dat recept later ook op de website zetten). Dat bracht me op idee om dit ook eens met witlof te doen. De combinatie pesto met roomkaas en de witlof is erg lekker. Dit hebben we nodig:
5 witlof 5 eetlepel groene pesto 5 eetlepel slagroom 5 eetlepel roomkaas 5 ham 200 g geraspte kaas | Voedingswaarden 0 opdieningen |
1 We snijden de witlof door de midden. De witlof gebruiken we rauw. Dus niet voorgekookt. Hierdoor zal er ook niet zoveel vocht uit de witlof komen. 2 Omwikkel iedere helft witlof met een halve plak ham. Leg deze in de ovenschaal. 3 De slagroom schenken we onderin de ovenschaal. 4 Schep een halve eetlepel pesto op iedere stronk. 5 Schep daarna een halve eetlepel roomkaas erop. 6 Strooi de geraspte kaas erover heen. 7 Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celcius, of tot de schotel mooi goudbruin en de witlof gaar is. |
Ingrediƫnten
Aanwijzingen
We snijden de witlof door de midden. De witlof gebruiken we rauw. Dus niet voorgekookt. Hierdoor zal er ook niet zoveel vocht uit de witlof komen.
Omwikkel iedere helft witlof met een halve plak ham. Leg deze in de ovenschaal.
De slagroom schenken we onderin de ovenschaal.
Schep een halve eetlepel pesto op iedere stronk.
Schep daarna een halve eetlepel roomkaas erop.
Strooi de geraspte kaas erover heen.
Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celcius, of tot de schotel mooi goudbruin en de witlof gaar is.