Snij de witlof in de lengte in tweeën.
Bak de spekjes op hoog vuur krokant in een koekenpan. Ik gebruik hiervoor geen olie omdat er genoeg uit de spek komt.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de brie zo dat je 150 gram zonder korst hebt, en 100 gram met korst.
Leg de stronkjes witlof met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Verdeel de spekjes over de witlof.
Verwarm de slagroom, roomkaas, 150 g brie zonder korst tot een mooie saus ontstaat. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Giet de saus over de witlof.
Leg plakjes brie met korst er bovenop. Verdeel de walnoten over de bovenkant.
Zet de witlof ovenschotel met brie 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
12 witlof 200 spekjes, kunnen ook vegetarische zijn 200 slagroom 100 roomkaas 400 brie 60 walnoten | Voedingswaarden 0 opdieningen |
Ingrediënten
12 witlof
200 spekjes, kunnen ook vegetarische zijn
200 slagroom
100 roomkaas
400 brie
60 walnoten