Witlof oven schotel met brie en walnoten - EETKETO

Witlof oven schotel met brie en walnoten

Snij de witlof in de lengte in tweeën.

Bak de spekjes op hoog vuur krokant in een koekenpan. Ik gebruik hiervoor geen olie omdat er genoeg uit de spek komt.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de brie zo dat je 150 gram zonder korst hebt, en 100 gram met korst.

Leg de stronkjes witlof met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Verdeel de spekjes over de witlof.

Verwarm de slagroom, roomkaas, 150 g brie zonder korst tot een mooie saus ontstaat. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Giet de saus over de witlof.

Leg plakjes brie met korst er bovenop. Verdeel de walnoten over de bovenkant.

Zet de witlof ovenschotel met brie 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!

 12 witlof
 200 spekjes, kunnen ook vegetarische zijn
 200 slagroom
 100 roomkaas
 400 brie
 60 walnoten
Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte

Ingrediënten

 12 witlof
 200 spekjes, kunnen ook vegetarische zijn
 200 slagroom
 100 roomkaas
 400 brie
 60 walnoten

Aanwijzingen

Notes

Witlof ovenschotel met brie
Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest